söndag 26 september 2010

En vecka efter valet & en ny vardag har infunnit sig


De senaste tre dagarna har jag ägnat mig åt att tömma övernattningslägenheten och städa ut arbetsrummet i riksdagen. Mycket jobb - men nu är det gjort.

Otroligt vad man kan samla på sig under fyra år!

Det som varit min vardag de senaste åren gäller inte mer. Från och med nästa vecka är jag en f.d. rikdsdagsledamot.

Det är alltid trist att ställas inför ett fait à compli som inte är ens eget val. En otroligt spännande, intensiv och givande period i mitt liv ligger nu bakom mig.

Vad de kommande fyra åren kommer att bära med sig kan jag ännu inte skönja konturerna av ...

onsdag 22 september 2010

Odemokratiskt att utestänga SD från utskottsarbetet?



Just nu pågår diskussionen om att banta antalet ledamöter i riksdagens utskott - från 17 till 15 - för att utstänga SD från det politiska arbetet.

Enligt riksdagsordningen ska antalet platser i utskotten ”vara ett udda antal, lägst 15”: åtta från alliansen och sju från de rödgröna.

Jag är beredda att instämma i Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, uttalande om att planerna att dra ned på utskottsplatser är ett avsteg från den demokratiska principen. En farlig väg att gå.

Läs mer här!

måndag 20 september 2010

I väntans tider ...

Det preliminära valresultatet i Skåne läns västra riksdagsvalkrets ger moderaterna 57 199 röster.

För att bli personvald till Sveriges riksdag krävs minst åtta procent av partiets röster i valkretsen. Det krävs m.a.o. att över 4 600 väljare "kryssat" mig.

Självklart hoppas jag att väljarna ger mig fortsatt förtroende i fyra år till. Omöjligt? Det vet vi först på onsdag.

Moderaterna har tagit Sverige med storm




En stark (M) vind sveper över Sverige. Med ett märkligt undantag - min gamla hemstad Landskrona.

Här fick Moderaterna 10,8% av rösterna och tappar därmed 2 mandat, vilket ger blott 5 mandat av 51 till Kommunfullmäktige.

I två val på rad har den negativa trenden hållit i sig. När Moderaterna går fram i övriga Sverige, backar partiet i Landskrona.

Vem & Vad ska få (M) i Landskrona att sluta blöda?

söndag 19 september 2010

Har du röstat?


Idag avgörs det. En enad Allians är redo att regera vidare för att göra Sverige till ett ännu bättre land!

Om mindre än tio timmar stänger vallokalerna. Vi behöver varje röst för att säkra en stabil regering som kan ta ansvar för jobben och den ekonomiska återhämtningen. Alliansen och moderaterna är redan historiska som den första borgerliga majoritetsregeringen som söker väljarnas förtroende igen!

Låt oss ta steget fullt ut och bli ännu mera historiska genom att vinna! Då är det inte läge att själv glömma bort att rösta! Med din röst vinner vi valet!

Rösta på Moderaterna.

Kryssa Marie - kandidat nr.7 till Riksdagen!

torsdag 16 september 2010

Jag sår ett frö för mer entreprenörskap!



Men har mina frön - som jag spridit i valkretsen - slagit rot? Kommer väljarna att ge mig fortsatt förtroende att verka som ledamot av Näringsutskottet 4 år till - ett uppdrag som jag verkligen brinner för?

Företagarna har noterat detta och rankat mig - två år på rad - till Alliansens mest företagsvänliga riksdagsledamot i Skåne.

Om väljarna tror att Sverige behöver mer entreprenörskap hoppas jag kunna nå den magiska 8 procentspärren och kryssa mig in i Riksdagen - 4 år till!

Många tankar snurrar med två dagar kvar till valdagen den 19 september.

onsdag 15 september 2010

Vill se fler möjligheter för kvinnor

Som moderat riksdagsledamot har jag haft förmånen att jobba för människors frihet. Jämställdhet är ytterst en frihetsfråga som handlar om alla människors lika värde.

Denna mandatperiod har jag varit med och fattat ett antal beslut för en ökad jämställdhet och rättvisa i Sverige.

Riksdagen har möjliggjort för fler kvinnor att starta företag inom exempelvis äldrevården och inom hemservicebranschen. Därtill lönar det sig nu mer att arbeta. Med vår politik har exempelvis ett vårdbiträde fått en månadslön mer per år i sänkt inkomstskatt. Men det finns mer att göra i jämställdhetsfrågorna. Kvinnor äger, tjänar och beslutar fortfarande mindre än män.

Jag lovar att fortsätta förbättra kvinnors möjligheter att driva företag inom välfärdsverksamheter och att behålla mer av sin lön med ett fortsatt jobbskatteavdrag. Jag säger nej till ett slopat RUT-avdrag och nej till höjda inkomstskatter. Det är mitt vallöfte.

tisdag 14 september 2010

Helsingborg - Öresundsregionens mittpunkt?


Om du röstar på mig garanteras du en stark röst för förverkligandet av en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. Jag vill att frågan utreds omgående nästa mandatperiod, när nu även de danska ministrarna säger sig vara för förbindelsen.

Riksdagen är en viktig kontrollinstans för att regeringen genomför vad den lovat. Jag lovar att fortsätta att driva på regeringen i frågan om en fast förbindelse. Det har jag gjort de senaste fyra åren genom mina motioner och skriftliga frågor.

Jag kan inte vänta med att driva på för att binda samman Sverige och Danmark med ännu en förbindelse. Kryssa mig på den moderata riksdagslistan, nr. 7, om du vill att Helsingborg ska bli mittpunkten i Öresundsregionen!

måndag 13 september 2010

Valkretsens mest företagsvänliga kandidat


Utanför svenska paviljongen på världsutställningen i Shanghai.

Om du kryssar mig till riksdagen, kryssar du också på Moderaternas mest företagsvänliga kandidat i valkretsen. Företagarfrågorna är kopplade till arbetslinjen. Utan en bra företagarpolitik klarar vi inte jobben.

Under mandatperioden har jag vid två tillfällen toppat Företagarnas lista som den mest företagsvänliga allianspolitiker från Skåne. Som ledamot i riksdagens näringsutskott har jag kunnat driva företagarfrågorna och mina resor med utskottet - i och utanför Sverige - har gett mig goda insikter om globaliseringens utmaningar.
Jag har mycket kvar att göra och nästa mandatperiod vill jag fortsätta verka för Alliansens företagsvänliga linje.

Jag säger Nej till:
-Återinförd förmögenhetsskatt
-Slopat RUT-avdrag
-Ungdomsskatt
-Skattehöjningar för vanligt folk

Jag säger Ja till:
-Fortsatta Skattelättnader
-Sänkta arbetsgivaravgifter
-Satsningar på kvinnors företagande
-Regelförenklingar

Kryssa Marie till riksdagen - fyra år till!

Varför så lite debatt om företagare?


Företag är viktiga. De skapar jobb, trygghet, välstånd och ekonomisk tillväxt.
Jag vill skapa fler möjligheter för företag att starta och växa genom att förbättra förutsättningarna för företagare.

Det kräver åtgärder inom bland annat infrastruktur, skatter och utbildning. Det ska bli mer lönsamt att arbeta samt billigare och enklare att anställa. Det skulle också underlätta för exportföretagen om Sverige hade euron som valuta.

Om Du också vill att Sverige ska ha ett företagsklimat i världsklass ska du rösta på mig!

söndag 12 september 2010

Mer vård på entreprenad i Skåne


Vården behöver fler entreprenörer - en av mina hjärtefrågor som jag lyfter fram i min personvalskampanj till riksdagen.

Fler kvinnor har fått chansen till eget företagande de senaste åren när Region Skåne lagt ut verksamheter på entreprenad.
Genom att avskaffa monopol, upphäva förbud samt skapa långsiktiga spelregler kan nya affärsmöjligheter skapas i sektorer där kvinnor traditionellt är verksamma.

Läs mer här!

torsdag 9 september 2010

Hur laga middag till 1350 gäster?


"Törnströms kök" ska laga middagen på Marknadsföreningens "Guldkärnan" den 14 oktober. Med erfarenhet från att arrangera både Nobellmiddagar & Kungamiddagar kommer nu även vi skåningar i nordvästra Skåne att få njuta av Törnströms kök.

Vad kan möjligtvis gå snett på en galamiddag? Enligt "Törnströms kök" alldeles för många faktorer ...

- Körschemat
- Väder
- Dålig ledning
- Fel mat
- Tostmastern ...
- Bemmaningen
....... och många fler grejor enligt "Törnströms kök"

Hoppas det blir lyckat på Guldkärnan i Helsingborg.

lördag 4 september 2010

Första spadtaget taget - från industritomt till modern tjänstesektor

Nu sätts äntligen spaden i jorden!

Från att ha varit en industritomt och sedemera en parkeringsplats ska här nu beredas plats för hotell, bostäder och SF biografer.

Detta är en plan som jag tagit strid för i egenskap av viceordförande i byggnadsnämnden förra mandatperioden.
En välbehövlig besöksmagnet ska här växa fram vilket är positivt i en segregerad stad som Helsingborg.

Microc som står för byggandet och visionerna.

fredag 3 september 2010

Patriotism i landslaget?


Nationalsången inleder alltid landskamper. Men hur går det till numera? Ska man kunna förvänta sig att nysvenska spelare sjunger den svenska nationalsången med liv & lust? Det verkar vara lite si och så med den saken, efter det att jag sett kvällens avspark.

För mig är det en självklarhet att samtliga spelare i landslaget sjunger nationalsången. Och framför allt att spelarna är stolta över att representera Sverige!